Creatieve workshops

Creatieve workshops seizoen 2016 / 2017

Theater / kleinkunst, i.s.m. Kunstbedrijf Arnhem.

Verschillende onderdelen van theater en kleinkunst in zes lessen per onderdeel: fysiek theater, komisch acteren, improviseren, spelen met tekst, conferences. (Het geheel is een jaarcursus, in september gestart, maar je kan nog losse blokken doen).
Dinsdagavond 20:00 – 22:00, Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60, Arnhem.
LogoPoweredbyKBA
* Scenes met vaste tekst. Data: 14, 21 februari, 7, 14, 21 en 28 maart.  Werken vanuit (korte) reeds bestaande teksten. Is een vaste tekst een houvast, of een belemmering? Het vraagt in ieder geval andere vaardigheden dan bij het improviseren. Er kan meer aandacht gaan naar ingeleefd spel.

* Conferences (zelf schrijven!) Data: 4, 11, 18, 25 april en 16, 23 mei. De conference is in zijn zuiverste vorm een geestige bespiegeling op een actualiteit, waarbij de performer zichzelf is. Zo’n bespiegeling bouw je op door te stapelen van klein naar groot: van voorstelbaar naar meer absurd. Of van normaal tot hysterisch… We gaan eerst werken vanuit improvisatie, zodat je een goed werkend onderwerp hebt. Dan: schrijven, spelen, bijschaven, spelen, uitbreiden, omgooien, spelen… Uitkristalliseren!

Kosten per 6 lessen: 75,– ex btw. Incl € 90,75. Proefles is mogelijk voor € 7,50.

Opgeven: hestermacrander@gmail.com

tafel2

Spelplezier (Theater): 3 – 5 april, Nivonhuis Heerlen.

Een midweek. Wat is acteren eigenlijk en welke vormen van spel zijn er allemaal? Ingeleefd spel, grotesk spel, ronde karakters, platte karakters. Je kan van ‘binnen naar buiten’ werken en van ‘buiten naar binnen’. Je kan werken met vaste tekst, maar ook vanuit improvisatie. En je kan ook nog direct spelen op het publiek. In deze workshop gaat het vooral om losheid, plezier en ondertussen leer je nog wat meer over theater. Prijs: € 248,-; niet-leden € 268,-  op basis van volledige verzorging, overnachting & lakenpakket. Aanmelden: eikhold@nivon.nl

Wie schrijft, die blijft! (Creatief Schrijven) 5 – 7 mei, Nivonhuis Heerlen

Een lang weekend. Columns, kort verhaal, autobiografie, fictie, poëzie: het kan in deze workshop allemaal voorbij komen. Je krijgt handige tips en gaat naar huis met een trotse verzameling tekstjes en teksten. We beginnen op vrijdagavond met een diner. Prijs leden € 196,00; niet leden € 217,00 op basis van volledige verzorging, overnachting & lakenpakket. Aanmelden:    eikhold@nivon.nl

tafel2

Make it work! Ontwikkeling van acts en podiumpersoonlijkheid.

Wil je jouw act verbeteren? Of juist nieuw materiaal maken? En wil je vooral meer zicht krijgen op jouw kwaliteit als podiumbeest?

creatieve workshopsIn september / oktober biedt Huis van Puck in Arnhem vijf zaterdagmiddagen lessen en begeleiding van mij aan mensen die al open podia en/of cabaretfestivals bespelen, of dit van plan zijn te gaan doen. Het genre hoeft niet alleen cabaret / kleinkunst te zijn, alle soorten acts zijn welkom.

Het doel van deze cursus is ieders talent te ontwikkelen en materiaal te maken en te verbeteren. Uiteindelijk gaat het maar om één doel: dat wat jij op het podium doet moet de juiste werking hebben op het publiek.

Aan de orde komen zaken als: opbouw van het programma, spel, ruimtegebruik, omgaan met tekst, improviseren met het publiek, en andere zaken.

Kosten: voor 6 zaterdagen: 175,–, opgave en betalen via Huis van Puck. Je kan contact met mij opnemen als je wil overleggen of dit iets voor jou is. 06- 533 754 23

creatieve workshops
Jaarcursus Creatief Schrijven, i.s.m. Kunstbedrijf Arnhem.

Vanaf september 2017 weer een jaarcursus.
Column, blog, het ‘column-verhaal’ en het korte verhaal. Al deze vormen komen in deze cursus aan bod. Ook: wat brengt autobiografisch schrijven met zich mee en wat is schrijven vanuit de fantasie?  Per maand één les op maandagavond. Tussendoor tijd om te schrijven en  feedback via de mail. Wie een les niet kan, kan de opdracht doen via de mail. Er is een besloten blog-site voor de deelnemers.
Kosten:  250,– incl btw, zzp’ers: 300,– incl btw.
Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60, Arnhem.
Opgeven: hestermacrander@gmail.com