Train de Trainer. Trainersopleiding / bijscholing

Train de Trainer. Losse dagen, modules en opleiding

Vanuit mijn enthousiasme voor de didactiek van trainingen en vanuit mijn jarenlange ervaring als docent en workshopleider, bied ik Train de Trainerdagen. Losse dagen, modules van twee dagen en een totale korte opleiding. Dit alles is bedoeld als ondersteuning en ontwikkeling van iemands trainerschap.

Ik focus op het meta-niveau van het trainerschap en minder op het ontwikkelen van persoonlijke Verbindende Communicatie vaardigheden. Mijn dagen staan dus ook open voor mensen die andere trainingen geven dan Verbindende Communicatie, zoals Deep Democracy, Opstellingen, Presentatietrainingen en nog anders.

Mogelijkheden: Je kan per training alleen de eerste dag doen, daarin zit alle theorie. De tweede dag is verdieping en praktische oefening. Een tweedaagse is wel aan te bevelen. Je kan deze vijf onderdelen los doen, dus als één- of tweedaagsetraining, en je kan ook het hele pakket doen: een totaal trainingsprogramma. Doe je het allemaal, dan krijg je op het geheel 15% korting. Reeks 1 is een serie, in zijn geheel een totaalpakket, en reeks 2 is een serie, idem.

Je krijgt een geldig certificaat.

De onderdelen zijn:

 1. De Persoonlijkheid van de Trainer. Waar ligt jouw kracht als trainer en hoe zet je dat in? Hoe sta je voor de groep? Wat zit jouw zelfvertrouwen in de weg en hoe kan je dat opruimen? Een dag of tweedaagse om je bewust te worden van je kracht als trainer en op te ruimen wat in de weg zit.
  Reeks 1: 29 en 30 september
  Of reeks 2: 12 en 13 januari
 2. Oefeningen ontwerpen. Uit wat voor soort oefeningen wil je dat jouw trainingen bestaan en waarom? Hoe verzin je nieuwe oefeningen, of zet je bestaande oefeningen naar jouw hand? Met welk doel?
  Reeks 1: 17 en 18 november
  of reeks 2: Donderdag 8 en vrijdag 9 februari (ivm festival van Geweldloze Communicatie op 10-2)
 3. De dynamiek van een training. Hoe zet je de structuur van een gehele training op? Omgaan met diverse leerwensen, hoe houd je een groep gefocust en hoe ga je om met interactie? Soms reageren mensen heel weinig, soms juist heel veel. Hoe stuur je daarin? Ook: goed voor jezelf zorgen, flexibel omgaan met wat speelt en toch je eigen lijn behouden.
  Donderdag 15 juni
  Reeks 1: 15 en 16 december
  of reeks 2: 23 en 24 maart
 4. Training geven. De opzet van een training maken. Kies je een thema? Welk vakmatig doel heb je? Hoe kies je je oefeningen? Hoe bepaal je of je genoeg materiaal hebt? Hoe verzorg je je materialen? Na deze twee dagen geef je zelf een training en leg je er verslag van.
  Reeks 1: 26 en 27 januari
  of reeks 2: 20 en 21 april
 5. Terugkomdag. De gegeven training wordt besproken. Wat ging er goed, waar valt nog wat te leren en hoe ga je dat leren?
  Reeks 1: 17 maart
  of reeks 2: 9 juni

Locatie: Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen van 10:00 tot ca 17:00

Kosten per eendaagse: particulieren:  110,–  zzp’er: 150,– bedrijf: 225,–
Kosten per tweedaagse:  particulier: 210,00  zzp’ers: 350,00  bedrijf: 550,00
Kosten voor het totaalpakket van 9 dagen(15% korting is hierin verrekend): particulier: 826,09  zzp’er: 1347,83  bedrijf: 2108,70
Kosten zijn incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch
(Mocht je krap bij kas zitten: je kan altijd een voorstel doen wat je zonder problemen kan betalen!)