Verbindende / Geweldloze Communicatie workshops en trainingen

Verbindende (Geweldloze) Communicatie, lezingen, open
en in company trainingen  

Wil je eerst informatie? Kom naar een van de informatiebijeenkomsten op vrijdagen 22-3, 17-5 , 27-9, 22-11 van 16:00 – 18:00 in Zutphen, Pakhuis Noorderhaven, Noorderhavenstraat 49, vlakbij het station. Kosten: part € 15,– zzp: 25,– bedrijf: 40,– Geef je op bij mij: hestermacrander@gmail.com
of bij welkom@vinecoaching.nl

Ik ben gecertificeerd trainer in Verbindende Communicatie, en aangesloten bij het CNVC: www.cnvc.org Ik ben voorzitter van de Nederlandse GC-kring: www.geweldlozecommunicatie.org. 
Per 1-1-2019 werk ik intensief samen met Vine, Instituut voor Verbindende Communicatie


Kiezen voor verandering

Verbindende Communicatie reikt verder dan tactisch communiceren. Het gaat om een bewuste houding: als je minder vanuit triggers reageert, meer vanuit innerlijke rust en zelfverbinding met jouw behoeften, dan heeft dat direct invloed op de kwaliteit van je leven, je contacten met anderen en je werk.
Onbewust aanvallend of defensief gedrag kun je transformeren in inzicht en acceptatie van verschillen. Gelijkwaardigheid en afstemming leiden  tot betere samenwerking.

De essentie
De basis van Verbindende Communicatie is zelfverbinding en het nemen van verantwoordelijkheid voor wat jij nodig hebt. Vanuit erkenning van de behoeften van jezelf en anderen kan je op zoek gaan naar manieren om ieders behoeftes / waarden / drijfveren te vervullen, zonder jezelf of de ander (of de planeet) ‘geweld’ aan te doen. Win win win!

Er zijn vele methodes waarin dezelfde aspecten voorkomen, echter: geen enkele methode stelt de behoeften nadrukkelijk centraal. Dat geeft de verdieping die Verbindende Communicatie tot zo’n rijke aanpak maakt. Zie hier een column.

De basis bestaat uit: Introductietraining, Verdieping 1 en Verdieping 2, in totaal zes dagen. Uiteraard kun je ervoor kiezen niet alles te doen. In twee dagen krijg je een introductie op Verbindende Communicatie en leer je de essentie kennen. Waarnemen scheiden van oordelen, gevoelens herkennen en zien als signaal van behoeften, behoeften herkennen en erkennen, strategieën kunnen vinden, verzoeken doen. In de Verdieping gaan we aan het werk met wat empathie is, wat het niet is, wat het doet en hoe je het inzet. In Verdieping 2 wordt er meer naar keuze gewerkt. Zie hiervoor ook de thematweedaagsen die ik samen met Helmie Willems geef, of zie Verdieping 2 bij Vine in Doorn.

verbindende communicatieTrainingsstijl: Mijn trainingen zijn veel ‘zelf doen’ in wisselende duo’s of groepjes. Ik sta in mijn aanpak bekend om: humor, veiligheid, concreetheid.
Neem contact met mij op als je wil overleggen of het iets voor je is,06 – 533 754 23, of schrijf je in:  hestermacrander@gmail.com

Introductiecursus: In deze basistweedaagse leer je alle basisprincipes van Verbindende Communicatie: een sterkere verbinding met jezelf – met jouw behoeftes, hoe om te gaan met emoties, verantwoordelijkheid nemen voor wat jij nodig hebt, jezelf eerlijk uitspreken en luisteren naar de ander. Hoe kan je komen tot oplossingen die voor beiden goed zijn? Dit doen we door stukjes theorie af te wisselen met allerlei oefeningen.
Een introductiecursus duurt twee dagen, of zes avonden. Het komend seizoen geef ik de basis op de volgende data:

* Zaterdag 9 en zondag 10 maart, De Studio, Arnhem
* Donderdag 25 en vrijdag 26 april, Pakhuis Noorderhaven te Zutphen
* Zaterdag 25 mei en zondag 26 mei, De Studio, Arnhem
* Donderdag 29 en vrijdag 30 augustus, Pakhuis Noorderhaven te Zutphen
* Donderdag 24 en vrijdag 25 oktober, Pakhuis Noorderhaven te Zutphen

Locatie Arnhem: 
Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand Arnhem-Centraal).
Locatie Zutphen: Pakhuis Noorderhaven, Noorderhavenstraat 49, Zutphen (loopafstand station Zutphen)
Trainingsdagen zijn van 10:00 tot ca 17:00 / 17:30

Oefengroep:
 Na een basiscursus (ook bij een andere trainer) ben je welkom in de oefengroep. Momenteel is het om de twee weken op de maandagavond van 19:15 – 21:00 . Kosten: vrijwillige bijdrage: 5,– voor de ruimte en koffie/thee. Je hoeft niet vast te leggen dat je komt. Als je wil deelnemen: neem even contact op met mij.

Verdieping 1 : Deze algemene verdieping duurt ook twee dagen en is hoofdzakelijk gericht op empathie, wat het is en niet is, wat het doet en hoe je het inzet. Het gaat nu meer om het toepassen van Verbindende Communicatie, bijvoorbeeld in lastige gesprekken, zoals nee-zeggen, boosheid opvangen, onderhandelen, feedback geven en ontvangen. We gaan oefenen met allerlei situaties en de principes die je kent uit de introductie toepassen.
Vrijdag 22 en zaterdag 23 Februari, Arnhem
Zaterdag 6 en zondag 7 april, Arnhem
Zondag 16 en maandag 17 juni, Arnhem

Verdieping 2: Doe Verdieping 2 bij Vine in Doorn. Of kies een training uit een van de thematweedaagsen van het verdiepingsjaartraject, zie deze pagina.
Extra!!! Omgaan met leidinggeven. Woensdag 5  juni. 1 dag
Extra!!! Verbindende Communicatie en Creativiteit. Donderdag 13 en vrijdag 14 juni. Arnhem

Kosten.
Per tweedaagse Arnhem:  particulier: 245,00 zzp’ers: 395,00, bedrijf: 550,00 Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch.
Per tweedaagse Zutphen, in samenwerking met Vine, Instituut voor Verbindende Communicatie. Kosten zijn hoger, want de huur van de ruimte is meer, dus meer luxe, en je krijgt een prima lunch!
Part: € 295, ZZP: € 445 Bedrijf: € 590, all-in met lunch, incl btw.
Ik sta altijd open voor overleg wat betreft de betaling, want ik wil dat dit voor iedereen bereikbaar is. 

Workshops In Company. Zorg, onderwijs, overheid. Ook profit-sector. Overal waar mensen met mensen werken.

Bedrijfsmatige trainingen zijn bijvoorbeeld:
* Assertiviteitstrainingen (“Nee’-zeggen is duidelijk maken waar je ‘ja’ tegen zegt),
* Feedforwardtrainingen (positief gericht vanuit het nu),
* Leiderschapstrainingen (Bijv. in gespreksvoering: verzuim, POP, functioneringsgesprekken.)
* Burn-out preventie. (Weten wat je nodig hebt om goed te functioneren.)
* En meer…

Voor onderwijs is het vrijgesteld van btw, wegens mijn CRKBO-verklaring.