Verbindende Communicatie workshops en trainingen

Verbindende Communicatie workshops, trainingen

Ik ben gecertificeerd trainer in Verbindende Communicatie, en aangesloten bij het CNVC: www.cnvc.org en lid van de Nederlandse GC-kring: www.geweldlozecommunicatie.org

De basis van Verbindende Communicatie is empathie, voor jezelf en de ander, waarmee je komt bij de universele menselijke waarden. Vanuit erkenning van de behoeftes kan je op zoek gaan naar manieren om ieders behoeftes / waarden / drijfveren te vervullen, zonder jezelf of de ander (of de planeet) ‘geweld’ aan te doen. Het gaat om: een sterkere verbinding met jezelf, verantwoordelijkheid nemen voor wat jij nodig hebt, jezelf eerlijk uitspreken, streven naar win-win.

In twee dagen de basis van de Verbindende Communicatie. Waarnemen scheiden van oordelen, gevoelens herkennen en zien als signaal van behoeften, behoeften herkennen en erkennen, strategieën kunnen vinden, verzoeken doen.
Voor mij is het een niet-therapeutische, heldere ‘methode ‘ (je werkt eigenlijk aan een houding), die draait om: bewustzijn van oordelen, (h)erkennen van gevoelens, bewustzijn van behoeftes, verantwoordelijkheid nemen om jouw behoeftes te vervullen, concrete stappen zetten. Zie hier een column.

verbindende communicatieIk geef basis- en verdiepingstrainingen en een train-de-trainertraject in mijn eigen studio. Mijn trainingen zijn veel ‘zelf doen’ in wisselende duo’s of groepjes.
Neem contact met mij op als je wil overleggen of het iets voor je is, of schrijf je in:  hestermacrander@gmail.com of: 06 – 533 754 23

Basis: In een basistweedaagse leer je alle basisprincipes van Verbindende Communicatie: een sterkere verbinding met jezelf – met jouw behoeftes, hoe om te gaan met emoties, verantwoordelijkheid nemen voor wat jij nodig hebt, jezelf eerlijk uitspreken en luisteren naar de ander. Hoe kan je komen tot oplossingen die voor beiden goed zijn? Dit doen we door stukjes theorie af te wisselen met allerlei oefeningen.
Een basis duurt twee dagen, of zes avonden. Het komend seizoen geef ik de basis op de volgende data:
Zondag 9 december en zondag 16 december: basistraining voor jongeren, studenten, starters op de arbeidsmarkt. Zie bij kosten voor aangepaste tarieven.
Zes dinsdagavonden: 8, 15, 22, 29 januari en 5 en 12 februari 2019 van 19:45 – 21:45
9 en 10 maart (weekend) 2019,
25 mei en 26 mei (weekend) 2019.
16 en 17 juni 2019 (zondag en maandag)

Oefengroep: Na een basiscursus (ook bij een andere trainer) ben je welkom in de oefengroep. Momenteel is het om de twee weken op de maandagavond van 19:15 – 21:00 . Kosten: vrijwillige bijdrage: 5,– voor de ruimte en koffie/thee. Je hoeft niet vast te leggen dat je komt. Vanaf 27 augustus om de twee weken.

Verdieping algemeen: Deze algemene verdieping duurt twee dagen en is gericht op het toepassen van Verbindende Communicatie, bijvoorbeeld in lastige gesprekken, zoals nee-zeggen, boosheid opvangen, onderhandelen, feedback geven en ontvangen. We gaan vooral veel oefenen met allerlei situaties en de principes die je kent uit de basis toepassen. Ik geef ook thematweedaagsen en een verdiepingsjaartraject, zie deze pagina.
Komend seizoen geef ik de algemene verdieping op de volgende data:
vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september,
vrijdag 14 en zaterdag 15 december,
zaterdag 6 en zondag 7 april

Locatie: Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal).
Trainingsdagen zijn van 10:00 tot ca 17:00
Kosten per tweedaagse:  particulier: 210,00 zzp’ers: 350,00, bedrijf: 550,00 Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch
Studenten en jongeren kunnen deelnemen tegen een zelfgekozen bijdrage variërend van 15,– per dag minimaal tot 50,– per dag maximaal.
(Je kunt sowieso altijd een voorstel doen wat je zonder problemen kan betalen, ook als oudere jongere!)

Ik geef ook een ‘Train de Trainer’, bestaande uit vier tweedaagsen, zie deze pagina.

Workshops In Company. Zorg, onderwijs, overheid. Ook profit-sector. Overal waar mensen met mensen werken.
Bedrijfsmatige trainingen zijn bijvoorbeeld:
* Assertiviteitstrainingen (“Nee’-zeggen is duidelijk maken waar je ‘ja’ tegen zegt),
* Feedforwardtrainingen (positief gericht vanuit het nu),
* Leiderschapstrainingen (Bijv. in gespreksvoering: verzuim, POP, functioneringsgesprekken.)
* Burn-out preventie. (Weten wat je nodig hebt om goed te functioneren.)
* En meer…

Voor onderwijs is het vrijgesteld van btw, wegens mijn CRKBO-verklaring.