Workshops Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie workshops

Gecertificeerd trainer in Verbindende Communicatie en aangesloten bij het CNVC: www.cnvc.org en lid van de Nederlandse GC-kring: www.geweldlozecommunicatie.org

Een niet-therapeutische, heldere methode die draait om: bewustzijn van oordelen, (h)erkennen van gevoelens, bewustzijn van behoeftes, zoeken naar manieren om behoeftes te vervullen, concrete stappen zetten.
De basis van Verbindende Communicatie is empathie, voor jezelf en de ander, waarmee je komt bij de universele menselijke waarden: iedereen doet wat hij doet met een reden, namelijk om een behoefte te vervullen. Inzicht in en erkenning van de behoeftes verbindt ons als mensen. Vanuit dat inzicht kan je op zoek gaan, in elke situatie, naar manieren om ieders behoeftes / waarden / drijfveren te vervullen, zonder jezelf of de ander (of de planeet) ‘geweld’ aan te doen. De kern is verbindende communicatiemenselijke gelijkwaardigheid.
Zie hier een column over hoe het (deels) werkt.
Workshops kunnen In Company gegeven worden.

Neem contact met mij op om je in te schrijven of voor overleg:  hestermacrander@gmail.com of: 06 – 533 754 23

Locatie eigen trainingen: Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen zijn van 10:00 tot ca 17:00
Kosten per tweedaagse:  particulier: 195,00 zzp’ers: 350,00, bedrijf: 550,00
Kosten per eendaagse: particulieren: € 110,–  zzp’er: 150,– bedrijf: 225,–
Kosten zijn incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch
(In overleg is korting mogelijk.)

Basis algemeen: Mijn workshops zijn praktisch: ik wissel theorie oefeningen af, waardoor je het zelf ervaart.
Basis2daagse: Donderdag 8 en vrijdag 9 juni
Maandag 3 -t/m vrijdag 7 juli: week persoonlijke ontwikkeling in Lage Vuursche, Nivonhuis Koos Vorrink. Zie bij zomerworkshopweken.
Zie verder bij Themadagen hier onder.

Oefengroep: Na een basiscursus (ook bij een andere trainer) ben je welkom in de oefengroep. Om de twee weken van half acht tot half tien. Kosten: vrijwillige bijdrage: 5,– voor de ruimte en koffie/thee. Je hoeft niet vast te leggen dat je altijd komt. Ik begeleid deze avonden en als ik niet kan, zorg ik voor vervanging. Vanaf april op donderdagavonden: 20-4, 4-5, 18-5, 1-6, 15-6, 29-6.

Verdieping: Voor mensen die de basis hebben gedaan, of een andere, verwante, training gedaan hebben, of zelf coach zijn o.i.d. Aan de orde komt het overwinnen van fight- flight- freezereacties, feedback, onderhandelen en meer… Zie ook hieronder bij themadagen.
Verdiepings2daagse: zaterdag 20 en zondag 21 mei.

Themadagen of dagdelen:
Zaterdag 29 april: Verbindende Communicatie voor stellen (in brede zin). Verbinding in vrijheid.
Woensdag 17 mei: Kernovertuigingen: negatieve omzetten in positieve. Verdieping
Donderdag 22 juni: Face! Omgaan met triggerreacties. Verdieping

Zie hier een column over fight, flight, freezereacties. En hier een column over onderhandelen.

Train de Trainer: Vanuit mijn enthousiasme voor de didactiek van trainingen bied ik Train de Trainerdagen, die wellicht ondersteunend zijn voor jouw ontwikkeling als trainer. Ik focus op het meta-niveau van het trainerschap en minder op het  ontwikkelen van de persoonlijke VC-vaardigheden. Mijn dagen staan daarom ook open voor mensen die andere trainingen geven dan VC. Deze dagen worden herhaald en ook verder uitgebreid.

  1. Vrijdag 19 mei: Oefeningen ontwerpen en structuur aanbrengen. Hoe zet je een training op en hoe verzin je nieuwe oefeningen? Ook: verzorging van materialen.
  2. Donderdag 15 juni: De dynamiek van een training. Omgaan met diverse leerwensen, hoe houd je een groep gefocust en hoe ga je om met interactie. Soms reageren mensen heel weinig, soms juist heel veel. Hoe stuur je daarin? Ook: goed voor jezelf zorgen, flexibel omgaan met wat speelt en toch je eigen lijn behouden.
  3. Vrijdag 8 september: De Persoonlijkheid van de Trainer. Waar ligt jouw kracht als trainer en hoe zet je dat in? Hoe sta je voor de groep? Wat zit jouw zelfvertrouwen in de weg en hoe kan je dat opruimen?