Workshops Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie workshops

Gecertificeerd trainer in Verbindende Communicatie en aangesloten bij het CNVC: www.cnvc.org en lid van de Nederlandse GC-kring: www.geweldlozecommunicatie.org

Een niet-therapeutische, heldere methode die draait om: bewustzijn van oordelen, (h)erkennen van gevoelens, bewustzijn van behoeftes, zoeken naar manieren om behoeftes te vervullen, concrete stappen zetten.
De basis van Verbindende Communicatie is empathie, voor jezelf en de ander, waarmee je komt bij de universele menselijke waarden: iedereen doet wat hij doet met een reden, namelijk om een behoefte te vervullen. Inzicht in en erkenning van de behoeftes verbindt ons als mensen. Vanuit dat inzicht kan je op zoek gaan, in elke situatie, naar manieren om ieders behoeftes / waarden / drijfveren te vervullen, zonder jezelf of de ander (of de planeet) ‘geweld’ aan te doen. De kern is verbindende communicatiemenselijke gelijkwaardigheid.

Mijn trainingen zijn veel ‘zelf doen’ in wisselende duo’s of groepjes. Kort behandel ik telkens wat theorie en houd ik een terugkoppeling. Het gaat mij vooral zelf ontdekken van deelnemers op basis van gestructureerde oefeningen die ik aandraag en indien gewenst ondersteuning krijgen daarbij die ik aanbied.

Zie hier een column over hoe het (deels) werkt.
Workshops kunnen In Company gegeven worden. Voor organisaties is het vrijgesteld van btw.

Neem contact met mij op om je in te schrijven of voor overleg:  hestermacrander@gmail.com of: 06 – 533 754 23

Locatie: Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen zijn van 10:00 tot ca 17:00
Kosten per eendaagse: particulieren: € 110,–  zzp’er: 150,– bedrijf: 225,–
Kosten per tweedaagse:  particulier: 210,00 zzp’ers: 350,00, bedrijf: 550,00
Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch
(Je kan altijd een voorstel doen wat je zonder problemen kan betalen!)

Basis: Basis2daagse (meest op donderdagen en vrijdagen, november op zaterdag en zondag):
4 en 5 november, 1 en 2 maart, 17 en 18 mei, 5 en 6 juli.
Basis op een reeks van 6 maandagavonden: 8, 15, 22, 29 januari en 5, 12 februari (2018 dus)

Oefengroep: Na een basiscursus (ook bij een andere trainer) ben je welkom in de oefengroep. Om de twee weken van half acht tot half tien. Kosten: vrijwillige bijdrage: 5,– voor de ruimte en koffie/thee. Je hoeft niet vast te leggen dat je altijd komt. De facilitering rouleert bij de mensen die al langer aan de groep deelnemen. Ik begeleid op afstand.
Vanaf september op woensdagavonden v.a. 13-9. Dus: 27-9, 11-10, 25-10, 8-11, 22-11, 13-12, 27-12, 10-1, 24-1, 14-2, 28-2, 14-3, 28-3, 11-4, 25-4, 9-5, 23-5, 13-6, 27-6, 11-7. Zomerstop. 22-8, 12-9, 26-9 en verder.

Verdieping. Voor mensen die de basis hebben gedaan, of een andere, verwante, training gedaan hebben, of zelf coach zijn o.i.d. De verdiepingen zijn tweedaagse trainingen. Er is een algemene verdiepingstweedaagse en ik bied thema-verdiepingen. Alles samen is een verdiepende jaartraining.

Verdieping algemeen: Donderdag 7 en vrijdag 8 december. Donderdag 15 en vrijdag 16 maart. Daarin gaan we o.a. in op:
* Hoe zit dat nou, dat korte moment tussen trigger en reactie: wat gebeurt daar allemaal en vooral: hoe kun je dat meer gaan beheersen?
* Hoe zit het met jouw energie en verantwoordelijkheid in relaties die je dierbaar zijn? Geef je meer van jezelf dan gezond voor je is? Houd je afstand uit angst vrijheid te verliezen? Hoe kan je de balans vinden?
* Verdieping in het ervaren van ‘de schoonheid van de behoefte’. Door verbonden te zijn met je behoeftes, waarden, drijfveren word je namelijk juist minder ‘behoeftig’.
* En wat verder de wensen uit de groep zijn.

Themaverdiepingen: tevens mogelijk als jaartraining.

Face! Omgaan met triggerreacties: Wat is jouw primaire reactie op een ongewenste prikkel? Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen? Hoe nuttig is je reflex? Zou je ook op een andere manier kunnen reageren en wat is daarvoor nodig? Zie hier een column over fight, flight, freezereacties. 5 en 6 april

Onderhandelen.  Hoe kom je tot een voor ieder bevredigende win-win situatie? Hoe kan je je uiten zodat je gehoord wordt? Hoe kan je kritiek van anderen opvangen? Zie hier een column over onderhandelen. 14 Oktober, 1 februari, 24 mei. (24 en 25 mei kan je Onderhandelen en Feedforward doen als 2daagse.)

FeedForward: FeedForward is Feedback maar dan volgens de principes van de Geweldloze / Verbindende Communicatie. Vanuit het nu verder. Nooit gericht op het verbeteren van de ander, maar op het uitspreken van je eigen wens. En uiteraard: waar zit de verbinding? 27 oktober, 23 februari en 25 mei. (24 en 25 mei kan je Onderhandelen en Feedforward doen als 2daagse.)

Persoonlijke kracht: negatieve kernovertuigingen omzetten in positieve: Vanuit welk ‘spoor’ leef jij? Welk ‘moeten’ drijft jou? Wat houdt je klein? Hoe kan je autonomer en authentieker zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen? woensdag 8 en donderdag 9 november,  donderdag 14 en vrijdag 15 juni.

Van Schaamte en Schuld naar Macht en Kracht. Deels onbewust vermijden we allerlei situaties waarin we mogelijk schaamte kunnen oplopen, of waardoor we ons schuldig kunnen voelen. Dus je laat je collega de presentatie geven en gaat toch maar die verjaardag, terwijl je het eigenlijk anders wil. Wat is de functie van schaamte en schuld? Hoe vind je de moed om het anders te gaan doen?  8 en 9 maart.

Train de Trainer: Zie de aparte pagina hiervoor.