Workshops Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie workshops

Gecertificeerd trainer in Verbindende Communicatie en aangesloten bij het CNVC: www.cnvc.org en lid van de Nederlandse GC-kring: www.geweldlozecommunicatie.org

Een niet-therapeutische, heldere methode die draait om: bewustzijn van oordelen, (h)erkennen van gevoelens, bewustzijn van behoeftes, zoeken naar manieren om behoeftes te vervullen, concrete stappen zetten.
De basis van Verbindende Communicatie is empathie, voor jezelf en de ander, waarmee je komt bij de universele menselijke waarden: iedereen doet hij doet met een reden, namelijk om een behoefte te vervullen. Inzicht in en erkenning van de behoeftes verbindt ons als mensen. Vanuit dat inzicht kan je op zoek gaan, in elke situatie, naar manieren om ieders behoeftes / waarden / drijfveren te vervullen, zonder jezelf of de ander (of de planeet) ‘geweld’ aan te doen. De kern is verbindende communicatiemenselijke gelijkwaardigheid.
Zie hier een column over hoe het (deels) werkt.
Workshops kunnen In Company gegeven worden.

Locatie eigen trainingen: Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen zijn van 10:00 tot ca 17:00
Kosten per tweedaagse:  particulier: 195,00 zzp’ers: 350,00, bedrijf: 550,00
Kosten per eendaagse: particulieren: € 110,–  zzp’er: 135,– bedrijf: 175,–
Kosten zijn incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch
(In overleg is korting mogelijk.)

Basis algemeen:
Mijn workshops zijn praktisch: ik wissel theorie oefeningen af, waardoor je het zelf ervaart.
Vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april
Donderdag 8 en vrijdag 9 juni
Maandag 3 -t/m vrijdag 7 juli: week persoonlijke ontwikkeling in Lage Vuursche, Nivonhuis Koos Vorrink. Zie bij zomerworkshopweken.

Verdieping: voor mensen die de basis hebben gedaan, of een andere, verwante, training gedaan hebben, of zelf coach zijn o.i.d. Aan de orde komt het overwinnen van fight- flight- freezereacties, feedback, onderhandelen en meer… Zie ook hieronder bij themadagen.
Verdiepings2daagse: zaterdag 20 en zondag 21 mei.

Themadagen of dagdelen:
Woensdagmiddag 5 april: ‘Kiespijn’: oriëntatie op keuzes maken die ertoe doen. Basis.
Zondag 9 april: Onderhandelen en feedforward. Verdieping

Zaterdag 22 april: VC in de Opvoeding, in verbinding blijven met je kind. Basis
Woensdag 17 mei: Kernovertuigingen: negatieve omzetten in positieve. Verdieping
Donderdag 22 juni: Face! Omgaan met triggerreacties. Verdieping

Zie hier een column over fight, flight, freezereacties. En hier een column over onderhandelen.

Train de TrainerWaar ligt jouw kracht als trainer en hoe zet je dat in? Hoe sta je voor de groep? Hoe zet je een training op en hoe verzin je nieuwe oefeningen? Er komt veel bij kijken: verzorging van materialen, omgaan met diverse leerwensen, goed voor jezelf zorgen, flexibel omgaan met wat speelt en toch je eigen lijn behouden. Ook: hoe ga je om met storende deelnemers of lastige oefensituaties: waar grijp je in en waar laat je het gaan?

Vrijdag 19  mei: Oefeningen ontwerpen en structuur aanbrengen.

Oefengroep: Na een basiscursus (ook bij een andere trainer) ben je welkom in de oefengroep. Om de twee weken van kwart voor acht tot maximaal kwart voor tien. Kosten: vrijwillige bijdrage: 5,– voor de ruimte en koffie/thee. Je hoeft niet vast te leggen dat je altijd komt. Ik begeleid deze avonden en als ik niet kan, zorg ik voor vervanging.
In 2017 op woensdagavonden, nu nog: 29-3
Vanaf april op donderdagavonden:  6-4, 20-4, 4-5, 18-5, 1-6, 15-6, 29-6.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht