Verbindende Communicatie workshops en trainingen

Verbindende Communicatie workshops en trainingen

Ik ben gecertificeerd trainer in Verbindende Communicatie, en aangesloten bij het CNVC: www.cnvc.org en lid van de Nederlandse GC-kring: www.geweldlozecommunicatie.org

Ik ervaar het als een niet-therapeutische, heldere methode die draait om: bewustzijn van oordelen, (h)erkennen van gevoelens, bewustzijn van behoeftes, verantwoordelijkheid nemen om jouw behoeftes te vervullen, concrete stappen zetten. Zie hier een column.

De basis van Verbindende Communicatie is empathie, voor jezelf en de ander, waarmee je komt bij de universele menselijke waarden. Vanuit erkenning van de behoeftes kan je op zoek gaan, in elke situatie, naar manieren om ieders behoeftes / waarden / drijfveren te vervullen, zonder jezelf of de ander (of de planeet) ‘geweld’ aan te doen.  verbindende communicatie

Ik geef basis- en verdiepingstrainingen in mijn eigen studio. Mijn trainingen zijn veel ‘zelf doen’ in wisselende duo’s of groepjes. Kort behandel ik theorie, dan oefenen en vervolgens een terugkoppeling. Bedrijfsmatige trainingen zijn bijvoorbeeld:
* Assertiviteitstrainingen (“Nee’-zeggen is duidelijk maken waar je ‘ja’ tegen zegt),
* Feedbacktrainingen (Feedforward: positief gericht vanuit het nu),
* Leiderschapstrainingen (Bijv. in gespreksvoering: verzuim, POP, functioneringsgesprekken.)
* Burn-out preventie. (Weten wat je nodig hebt om goed te functioneren.)
Workshops kunnen In Company gegeven worden. Voor organisaties is het vrijgesteld van btw.

Neem contact met mij op om je in te schrijven of voor overleg:  hestermacrander@gmail.com of: 06 – 533 754 23

Locatie: Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen zijn van 10:00 tot ca 17:00
Kosten per eendaagse: particulieren: € 105,–  zzp’er: 175,– bedrijf: 225,–
Kosten per tweedaagse:  particulier: 210,00 zzp’ers: 350,00, bedrijf: 550,00
Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch
(Je kan altijd een voorstel doen wat je zonder problemen kan betalen!)

Basis: Basis op een reeks van 6 maandagavonden: 8, 15, 22, 29 januari en 5, 12 februari van 19:45 – 21:45. Kosten zijn hetzelfde als een tweedaagse = evenveel uur.
Basis2daagse: donderdag en vrijdag 15 en 16 maart, donderdag 24 en vrijdag 25 mei, donderdag 5 en vrijdag 6 juli.

Oefengroep: Na een basiscursus (ook bij een andere trainer) ben je welkom in de oefengroep. Om de twee weken van half acht tot half tien. Kosten: vrijwillige bijdrage: 5,– voor de ruimte en koffie/thee. Je hoeft niet vast te leggen dat je altijd komt. De facilitering rouleert bij de mensen die al langer aan de groep deelnemen. Ik begeleid op afstand.
Vanaf september op woensdagavonden v.a. 13-9. Dus nu nog: 6-12, 20-12, 10-1, 24-1, 14-2, 28-2, 14-3, 28-3, 11-4, 25-4, 9-5, 23-5, 13-6, 27-6, 11-7. Zomerstop. 22-8, 12-9, 26-9 en verder.

Verdieping VC algemeen: Woensdag 14 en donderdag 15 maart.
* Hoe zit dat nou, dat korte moment tussen trigger en reactie: wat gebeurt daar allemaal en vooral: hoe kun je dat meer gaan beheersen?
* Hoe zit het met jouw energie en verantwoordelijkheid in relaties die je dierbaar zijn? Geef je meer van jezelf dan gezond voor je is? Houd je afstand uit angst vrijheid te verliezen? Hoe kan je de balans vinden?
* Verdieping in het ervaren van ‘de schoonheid van de behoefte’. Door verbonden te zijn met je behoeftes, waarden, drijfveren word je namelijk juist minder ‘behoeftig’.
* En wat verder de wensen uit de groep zijn.

Zie voor ‘De Jaarreis’, en losse thematweedaagsen qua verdieping, de aparte pagina hiervoor.

Zie voor Train de Trainer de aparte pagina hiervoor.