Professionaliseringstrainingen

Workshops: professionalisering voor personeel

Alle workshops geef ik in mijn eigen studio of op aanvraag In Company. Daarbij kan de lengte aangepast worden.

Neem contact met mij op om vrijblijvend te overleggen of ik de juiste persoon ben voor de opdracht of workshop: hestermacrander@gmail.com of: 06 – 533 754 23

Feedforward (Feedback)

Wil je met meer zelfvertrouwen je eerlijker kunnen uitspreken en kritiek van anderen kunnen ontvangen? Wil je conflicten beter oplossen of voorkomen? In deze workshop gaat het om verantwoordelijkheid nemen voor -en richting geven aan- de invulling van jouw wensen, in afstemming met anderen. Feedback gaat vaak over een ander willen verbeteren, in deze workshop gaat erom dat ieder leert zich eerlijk uit te spreken op een constructieve manier en de ander een verzoek doet, zonder dwang of eis. Dat is ‘Feedforward’! (De workshop kan ook gegeven worden aan een team in school.)
Woensdagmiddagen 13:00 – 17:00 op aanvraag, € 100,– pp
In Company met een groep: 400,– ex reiskosten, btw vrijgesteld.

Kiespijn. (o.a. Loopbaankeuze)

Sta je voor een belangrijke keuze in je leven, zoals (gedwongen) verandering van werk? Dan is het goed je te bezinnen op wat voor jou nu van belang is. Wat heb je nodig? En waar gaat je verlangen naar uit? In deze workshop brengen we dat voor ieder persoonlijk in kaart. Vervolgens gaan we kijken wat het eerst om aandacht vraagt en gaan we manieren verzinnen om concrete stappen te zetten. Deze workshop geeft helderheid, richting en handvatten om nieuwe wegen in te slaan. Je kan ook een keuze maken voor een vervolg op de oude weg. In ieder geval gaat het erom een keuze te maken waar jij achter staat.
Woensdagmiddagen van 13:00 – 17:00  € 100,– pp
In Company met een groep: 400,– ex reiskosten, btw vrijgesteld.

Workshop: Met plezier voor de klas staan & orde creëren.

Lesgeven is een veeleisend vak. Het gaat in je aanwezigheid in de klas om drie pijlers: kunnen leidinggeven, je met leerlingen kunnen verbinden en boeiend zijn.
In deze workshop gaan we bewust werken aan een ontspannen en tegelijkertijd energieke houding. We gaan lastige klassensituaties oefenen en uitproberen welk gedrag goed werkt. Ook gaan we (weer) op zoek naar jouw passie van waaruit je ooit begon met lesgeven. Bij lesgeven komt veel kijken, dus het is de moeite waard hier eens rustig bij stil te staan.
1 dag € 150,– p.p. Maandagen van 10:00 – 17:00 op aanvraag.
In Company met een groep: 650,– ex reiskosten, btw vrijgesteld.

Bijspijkeren werkwoordspelling:

Heb je de basis van de werkwoordspelling nooit goed geleerd en ben je alsmaar onzeker of je het wel goed doet? Bouw je zinnen om, zodat je fouten kan voorkomen en hindert dit je in tijd en flow bij het schrijven? In twee avonden leer ik je de basis: eenvoudig en helder. Daarbij ook nog wat extra spellingkwesties zoals Hesters of Hester’s, kniën of knieën en vooral: waarom… Voor slimme volwassenen die even deze kennis willen bijspijkeren. Je krijgt ook handouts waar alles in staat.
Data worden gepland op aanvraag.
1 dagdeel: € 100,– In Company met een groep: 400,– ex reiskosten, btw vrijgesteld.

Train de Trainer: zie de aparte pagina.