Zomerworkshopweken Lage Vuursche

Zomerworkshopweken

De eerste week en derde week van juli, midden van het land, mooie locatie, inspirerende workshop! Koos Vorrinkhuis, Nivon Lage Vuursche, ook voor niet Nivon-leden. Ik geef de eerste week van juli een workshop en mijn collega Helmie Willems de derde. Zij richt zich vooral op creativiteit met als uitingsvormen schilderen en bewegen. Deze weken gaan in essentie gaat het om het ontdekken van de bron van waaruit je creëert.
Helmie en ik hebben allebei een creatieve achtergrond en zijn ook allebei trainer in Verbindende Communicatie. We zijn samen vanuit Arnhem: De Studio, Centrum voor persoonlijke groei en organisatie-ontwikkeling.

Workshopweek Hester: Verbinding maken met jouw creatieve bron (schrijven / spelen)
maandag 2 juli 11:00 tot vrijdagavond 6 juli 17:00 uur. 

Inhoud: Wat heb jij nodig om creatief te kunnen zijn? Het gaat erom verbonden te zijn met wat er in jou leeft! Dat geeft veel rust, ruimte en is een groot plezier. Voor deze week staat de methode ‘The artists way’ centraal: we gaan allerlei leuke, korte oefeningen doen, die je op een makkelijke manier in verbinding brengen met de rijkdom van jouw innerlijk en wat daar voor moois ligt aan creaties.
Aangezien mijn expertise creatief schrijven en theater is zullen we ons daarop richten. Gedichten, verhaaltjes, dialogen, spel!  H
et boek ‘The Artist’s Way’  is voor mij als docent inspiratiebron voor oefeningen, of basis voor oefeningen, waar ik mijn draai weer aan geef. Mocht je nog info willen, dan kun je even bellen: 06 533 754 23.

Workshopweek Helmie: Creativiteit laten stromen (Schilderen en bewegen) Maandag 16 juli 11:00 uur t/m vrijdag 20 juli 17:00 uur

Zin om eens een tijdje je denkende hoofd wat meer te laten voor wat het is? En vooral alles vanuit je creatieve stroom even voorrang te geven?
In ieder mens schuilt een creatieve bron. Soms zit deze letterlijk of figuurlijk wat verstopt. Door de kracht van je oordelende geest bijvoorbeeld, die vind dat iets ‘mooi ‘of ‘goed‘  moet worden.
Deze vijf dagen staan in het teken van meer en meer je eigen vrije stroom te volgen.
We werken met beweging, meditatie, dans en schilderen. Diverse werkvormen om meer in je lijf te landen en je creatieve bron te openen. We gaan op onderzoek in wat je tegenhoudt en ons vooral steeds meer richten op het ontdekken van die vrije stroom. De momenten uitbreiden waar je merkt dat het werkt.

Praktisch:

Verzorging: De weken zijn op basis van zelf-verzorging. Koken kan iedereen zelf in de keuken van het huis. Boodschappen doen coördineren we samen, er zijn een paar kilometer verderop winkels. Dus ben je met het O.V. gekomen, dan rijdt er iemand, anderen rijden even mee, of je leent een fiets. Er is geen winkel op loopafstand in de buurt. Maar je hoeft ook zeker niet voor een week eten mee te nemen!
Je krijgt een eenpersoonskamer, zonder meerkosten. Je kunt desgewenst ook op een tweepersoonskamer als je met iemand komt.
Verblijf en inschrijving: bij  Het Koos Vorrinkhuis.
Kosten: (overnachting en cursus samen!)
Voor een Nivonlid kost de workshop van Hester inclusief verblijf, toeristenbelasting en lakenpakket: € 260,–
Voor een niet Nivonlid kost de workshop van Hester inclusief verblijf, toeristenbelasting en lakenpakket: € 290,–
Voor een Nivonlid kost de workshop van Helmie inclusief verblijf, toeristenbelasting en lakenpakket: € 282,–*
Voor een niet Nivonlid kost de workshop van Helmie inclusief verblijf, toeristenbelasting en lakenpakket: € 318,50*
*
De week van Helmie valt in het hoogseizoen, dan zijn de kosten van de kamers iets hoger, plus een klein bedrag (€ 10,– voor onkosten aan schildermaterialen.

Je kunt een weekend eraan vastknopen, dan komen de kosten voor die nachten erbij.
(Het 
Nivonlidmaatschap kost 40,– per jaar, daarmee ben je goedkoper uit als je meedoet aan zo’n week en kan je in alle prachtige Nivon-huizen logeren in het land en het buitenland voor relatief weinig geld.)