Entertainende lezing ‘Ik ben ook maar een mens.’

‘Ik ben ook maar een mens…’
Onderhoudende lezing over Verbindende (Geweldloze) Communicatie

Deze lezing is informatief, onderhoudend, humoristisch (ik ben immers veertien jaar fulltime cabaretier geweest) en interactief.

In 2006 kwam ik in aanraking met ‘Geweldloze Communicatie‘, wat steeds meer ‘Verbindende Communicatie wordt genoemd, en dat fascineerde me meteen. Enkele jaren heb ik me intensief hierin verdiept in binnen- en buitenland. Sinds mei 2016 ben ik internationaal gecertificeerd trainer in deze fascinerende methode.

De essentie van Verbindende Communicatie is dat ieder mens gedreven wordt door (onbewuste) behoeften. Emoties en oordelen zijn een gevolg van al dan niet vervulde behoeften. Bewustzijn verkrijgen over die behoeften en van daaruit gaan communiceren en met andere ogen naar anderen gaan kijken, dat is de uitdaging.

Lezing
Ik geef heel graag lezingen, want ik ben geboren voor het podium. Veertien jaar heb ik als professionele cabaretier met mijn eigen programma’s door het land gereisd. Nog steeds geef ik cabaretvoorstellingen op aanvraag. Mijn lezing bevat daarom inhoud (visie) èn humor.

Inhoud
Ik vertel wat de Verbindende Communicatie is, het ontstaan, het doel, hoe het werkt en wat dit betreffende gezelschap eraan kan hebben. Ook zal ik met humor benadrukken, dat we dikwijls ook weer falen in wat we zo graag goed willen doen…  Ik in ieder geval wel, want ik ben ook maar een mens…

Vorm:
Ik vertel een en ander, lardeer het met grappige voorbeelden uit het dagelijks leven, en mensen krijgen daarnaast tussendoor ook korte opdrachten om in twee- of drietallen met elkaar te sparren.

Voor wie?
Voor iedereen en elke organisatie die naar zichzelf durft te kijken en wil blijven leren en groeien. Interessant voor iedereen die zich wil oriënteren op een meer menswaardige samenleving / organisatie in het groot en klein, en hoe je daaraan bij kunt dragen.

Geschikt op:
Studiedagen van bedrijven en organisaties, met name ook in onderwijs, gezondheidszorg en bij de overheid.
Vakgroep-bijeenkomsten van psychologen, coaches / trainers, mediators, rechters, e.a.
Bijeenkomsten van businessclubs, serviceclubs, vrouwenorganisaties en dergelijke
Bijeenkomsten van vrijwilligersorganisaties, politieke partijen, kerken

Extra:
De lezing kan gecombineerd worden een trainingen, of meerdere trainingen, dan neem ik collega’s van Vinetraining mee. Zo kunnen wij uw hele studiedag verzorgen.

Als je niet vraagt om wat je nodig hebt...

Praktisch: Ik pas de lezing aan en spits het inhoudelijk toe op uw gezelschap en de thema’s die daar spelen.
Lengte van de lezing in overleg. Mijn voorkeur is ongeveer 1,5  a 2 uur met tussendoor een pauze, maar het kan altijd anders.

Kosten in overleg, de boekingen worden verzorgd door Vinetraining.
Neem contact op met Vicky: bel: 030 215 50 60 of: welkom@vinetraining.nl
Voor inhoudelijk overleg bel mij: 06 533 754 23 of:  hestermacrander@gmail.com

Reacties:
‘Hester kan heerlijk vertellen en alles wat zwaar is met dagelijkse voorbeelden luchtig maken’.
Wat ben jij een inspirerend mens!’
‘Geen moment verveeld. Het was heel boeiend.’

Eerdere lezingen onder andere voor:
GGD Zeeland
Rechtbank Gelderland
Groepen huisartsen en praktijkondersteuners in verschillende regio’s
Diverse scholen voor voortgezet onderwijs (over motivatieproblematiek, omgaan met lastige ouders, teamvorming)

Hier vindt u een persbericht wat u kunt gebruiken als u de lezing geboekt heeft:

Persbericht lezing