Trainingen Verbindende Communicatie, basis, oefengroepen, verdieping

Verbindende Communicatie
Basistrainingen & oefengroepen & verdieping

You don’t have to be brilliant. It’s enough to become progressively less stupid.’ (Marshall Rosenberg)
Ik ben gecertificeerd trainer in Verbindende (Geweldloze) Communicatie, en aangesloten bij het CNVC: www.cnvc.org
Ik ben voorzitter van de Nederlandse GC- kring: www.geweldlozecommunicatie.org. 
Neem contact met mij op als je wilt overleggen of dit iets voor je is: 06 – 533 754 23, of schrijf je in:  hestermacrander@gmail.com

Wil je informatie over wat het is en wat je ermee kunt?

Informatiebijeenkomst op woensdag 11 december in eigen studio, Coehoornstraat 60, Arnhem, van 20:00 – 21:30. Entree: 5,–
Informatiebijeenkomst op donderdag 16 januari in Pakhuis Noorderhaven, Noorderhavenstraat 60, Zutphen, van 20:00 – 21:30 Entree 15,– (locatie dis duurder)

De essentie
De basis van Verbindende Communicatie is zelfverbinding (bewustzijn) en het nemen van verantwoordelijkheid voor wat jij nodig hebt. Vanuit erkenning van de behoeften van jezelf en anderen ga je op zoek naar manieren om ieders behoeften / waarden / drijfveren te vervullen, zonder jezelf of de ander (of de planeet) ‘geweld’ aan te doen.
Er zijn methodes waarin dezelfde aspecten voorkomen, echter: geen enkele methode stelt de behoeften zo nadrukkelijk centraal. Dat geeft  verdieping, die Verbindende Communicatie tot zo’n rijke aanpak maakt. Zie hier een column.

Kiezen voor verandering

Verbindende Communicatie reikt verder dan tactisch communiceren. Het gaat om een houding: minder vanuit triggers reageren, maar vanuit rust en zelfverbinding. Aanvallend of defensief gedrag kun je veranderen. Primair versterkt Verbindende Communicatie de verbinding met jezelf, waardoor je meer verantwoordelijkheid kunt nemen voor wat jij wenst, en vergroot het de kans op positieve verbinding met de ander.
In de opvoeding, in liefdesrelaties, op de werkvloer: we zijn allemaal mensen met fundamentele behoeften die ertoe doen.
Deze methode is geschikt voor privépersonen en in organisaties als middel voor bewustzijnsontwikkeling, versterking assertiviteit, emotie-regulatie, empowerment, conflicthantering, conflictpreventie, bemiddeling (mediation), zelfzorg, onderhandeling, feedback, teamvorming. (Denk voor organisaties aan: lezingen en / of trainingen op studiedagen / symposia)Ondanks mogelijke machtsongelijkheid is in deze methode sprake van absolute menselijke gelijkwaardigheid. Dat is de kracht ervan.

De basis: In twee dagen krijg je een introductie op Verbindende Communicatie en leer je de essentie kennen.
Daarna kun je meedoen met de thematweedaagsen, die ik samen met Helmie Willems geef.verbindende communicatieTrainingsstijl: Mijn trainingen zijn ervaringsgericht. Ik sta in mijn aanpak bekend om: humor, veiligheid, concreetheid. Mijn stijl van trainen is dus concreet, praktisch, veel doen, met enige humor. Mijn achtergrond is -al sinds 1985- docent theater en docent Nederlands. Ik ben dus didactisch zeer onderlegd en heb veel ervaring in het geven van lessen, workshops en trainingen. Ik houd van creatieve processen, dat wil zeggen dat ik het speelse en intuïtieve in een proces belangrijk vind. Bij mij is daarom geen training hetzelfde ;).
Bij mij is training overigens geen therapie; ik heb wel aandacht voor wie jij bent en wat jij kunt leren. Ik leer je dus een en ander, zodat je er in je eigen leven verder mee kunt.

Basistrainingen:

Een introductiecursus duurt twee dagen, en jaarlijks in de winter doe ik ook een reeks van zes avonden.
Basistweedaagsen:
Donderdag en vrijdag 6 en 7 februari 2020, Pakhuis Noorderhaven, Zutphen.
Vrijdag en zaterdag 6 en 7 maart 2020, De Studio, Coehoornstraat 60, Arnhem.
Donderdag en vrijdag 7 en 8 mei 2020, De Studio, Coehoornstraat 60, Arnhem.
Donderdag 4 en vrijdag 5 juni 2020, Pakhuis Noorderhaven, Zutphen.
Kosten particulier: 245,00 zzp’ers: 350,00, bedrijf: 550,00,  incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch.
Ik sta altijd open voor overleg wat betreft de betaling, want ik wil dat dit voor iedereen bereikbaar is. 
Trainingsdagen zijn van 10:00 tot ca 17:00 / 17:30
Reeks van 6 woensdagavonden 19:45 – 21:45: 8, 15, 22, 29 januari, 5, 12 februari. De Studio, Arnhem
Kosten particulier: 195,–, zzp’ers: 275,–, bedrijf: 450,– (eenmalig extra goedkoop)

Oefengroepen:

Na de basis ben je welkom in de oefengroep.
Momenteel is het om de twee weken in Arnhem op de maandagavond van 19:30 – 21:30. Start na de zomer is op 2 september en dan gewoon doortellen!
In Zutphen loopt een oefengroep op donderdagavonden om de drie weken van 19:30 – 21:30. Seizoen 2019 / 2020 data: 5-9, 26-9, 17-10, 7-11, 21-11, 19-12, 9-1, 30-1, 20-2, 12-3, 2-4, 23-4, 14-5, 4-6, 25-6.
Kosten voor de oefengroepen: vrijwillige bijdrage van 5,– voor de ruimte en koffie/thee. Je hoeft niet vast te leggen dat je altijd komt. Als je in Zutphen wil deelnemen: neem contact op met Martijn Jansen: martijn@inflowcoaching.nl

Verdiepingstrainingen:

Verdiepingstweedaagse, hoofdzakelijk gericht op de toepassing van Verbindende Communicatie, waarbij empathie cruciaal is. We gaan oefenen met situaties, en de principes die je kent uit de basistraining toepassen.
Vrijdag 3 en zaterdag 4 april
Reeks van zes dinsdagavonden: 12, 19 26 mei en 2, 9 en 26 juni.
De inhoud van de avonden en de hoeveelheid tijd is hetzelfde als de tweedaagse en de prijs dus ook. Zie voor de prijs hierboven, bij de basistrainingen.

Je kunt daarnaast kiezen uit een van de thematweedaagsen van het verdiepingsjaartraject, of het hele traject doen.
Zie deze pagina.

Extra: 18 december 2020:
De kracht van dankbaarheid.
Ervaar hoe het is om je spoor te gaan verleggen van angst naar liefde, van onzekerheid naar vertrouwen, van stress naar rust, van tekort naar overvloed. We gaan ook de waarde ervaren van zowel rouwen, als vieren.
Kosten particulieren: € 150,–  zzp’er: 175,– bedrijf: 250,– excl btw, incl koffie/thee, excl lunch.

Workshops In Company

Voorbeelden van bedrijfsmatige trainingen gebaseerd op Verbindende Communicatie:

* Assertiviteit (“Nee’-zeggen is duidelijk maken waar je ‘ja’ tegen zegt),
* Feedforward (positief gericht vanuit het nu),
* Leiderschap (gespreksvoering: verzuim, POP, functioneringsgesprekken.)
* En meer…
Voor onderwijs is het vrijgesteld van btw, ik heb een CRKBO-verklaring.