Verbindende / Geweldloze Communicatie workshops en trainingen

Verbindende (Geweldloze) Communicatie, lezingen, open
en in company trainingen  

Wil je eerst informatie? Kom naar een van de informatiebijeenkomsten op vrijdagen 17-5 , 27-9, 22-11 van 16:00 – 18:00 in Zutphen, Pakhuis Noorderhaven, Noorderhavenstraat 49, vlakbij het station. Kosten: part € 15,– zzp: 25,– bedrijf: 40,– Geef je op bij mij: hestermacrander@gmail.com

Ik ben gecertificeerd trainer in Verbindende (Geweldloze) Communicatie, en aangesloten bij het CNVC: www.cnvc.org Ik ben voorzitter van de Nederlandse GC-kring: www.geweldlozecommunicatie.org. 

Verbindende , ofwel Geweldloze, Communicatie draagt bij aan het voorkomen en oplossen van conflicten, het vinden van oplossingen, het ontwikkelen van emotionele intelligentie en het nemen van zorg voor zichzelf. Dit kan in alle relatie-vormen toegepast worden: de relatie tot jezelf, je familie, collega’s, vrienden, partners. Het is tevens een manier om leiderschap te ontwikkelen en toe te passen, waarin je het meeste uit mensen haalt.
‘…become progressively less stupid…’ (Marshall Rosenberg)
Kiezen voor verandering
Verbindende Communicatie reikt verder dan tactisch communiceren. Het gaat om een houding: minder vanuit triggers reageren, maar vanuit rust en zelfverbinding. Aanvallend of defensief gedrag kun je veranderen.

De essentie

De basis van Verbindende Communicatie is zelfverbinding (bewustzijn) en het nemen van verantwoordelijkheid voor wat jij nodig hebt. Vanuit erkenning van de behoeften van jezelf en anderen ga je op zoek naar manieren om ieders behoeften / waarden / drijfveren te vervullen, zonder jezelf of de ander (of de planeet) ‘geweld’ aan te doen.
Er zijn methodes waarin dezelfde aspecten voorkomen, echter: geen enkele methode stelt de behoeften zo nadrukkelijk centraal. Dat geeft  verdieping, die Verbindende Communicatie tot zo’n rijke aanpak maakt. Zie hier een column.

De basis: In twee dagen krijg je een introductie op Verbindende Communicatie en leer je de essentie kennen. Daarna kun je meedoen met de thematweedaagsen, die ik samen met Helmie Willems geef.

verbindende communicatieTrainingsstijl: Mijn trainingen zijn ervaringsgericht. Ik sta in mijn aanpak bekend om: humor, veiligheid, concreetheid.
Neem contact met mij op als je wilt overleggen of het iets voor je is,
06 – 533 754 23, of schrijf je in:  hestermacrander@gmail.com

Basistrainingen:
Een introductiecursus duurt twee dagen, en jaarlijks in de winter doe ik ook een reeks van zes avonden. De komende periode geef ik de basis op de volgende data:
* Vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus. De Studio, Arnhem
* Zaterdag 14 en zondag 15 september, ’t Atrium, Zutphen.
* Zaterdag 2 en zondag 3 november, ’t Atrium, Zutphen
* Vrijdag 29 en zaterdag 30 november. De Studio, Arnhem
* Reeks van 6 woensdagavonden 19:45 – 21:45: 8, 15, 22, 29 januari, 5, 12 februari

Locatie Arnhem: 
Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60, loopafstand Arnhem-Centraal.
Locatie Zutphen: ’t Atrium, Martinetsingel 19 (ingang Pelikaanstraat) 10-15 minuten lopen vanaf het station.
Tijd: Trainingsdagen zijn van 10:00 tot ca 17:00 / 17:30

Verdiepingstrainingen:
Je kunt kiezen uit een van de thematweedaagsen van het verdiepingsjaartraject, of het hele traject doen. Zie deze pagina.

Oefengroepen:

Na de basis ben je welkom in de oefengroep. Momenteel is het om de twee weken in Arnhem op de maandagavond van 19:30 – 21:30. Start na de zomer is op 2 september.
In Zutphen loopt een oefengroep op donderdagavonden om de drie weken van 19:30 – 21:30. Seizoen 2019 / 2020 data: 5-9, 26-9, 17-10, 7-11, 21-11, 19-12, 9-1, 30-1, 20-2, 12-3, 2-4, 23-4, 14-5, 4-6, 25-6.
Locatie: DWK, Schimmelpennicklaan 19, Zutphen.
Kosten voor de oefengroepen: vrijwillige bijdrage van 5,– voor de ruimte en koffie/thee. Je hoeft niet vast te leggen dat je altijd komt. Als je wil deelnemen: neem even contact op met mij.

Extra Thematrainingen:

Verbindend Leiderschap. (Bij voldoende belangstelling wordt dit gepland)
Hoe ben je een leider op een manier dat mensen er blij mee zijn? Hoe pak je deze rol op een zodanige manier op dat je geen angst creëert, maar medewerking? Wat doet leidinggevende zijn met jou? Super-interessant! Deze training geef ik samen met Helmie Willems.  Zie deze link 

Verbindende Communicatie en Creativiteit. (Bij voldoende belangstelling wordt dit gepland.) Jezelf uitdrukken is een groot verlangen van mensen, evenals ‘jezelf zijn’. In deze tweedaagse verbind je je helemaal met wat er van binnen leeft, alles mag er zijn. Van daaruit gaan we scheppen, in beeld, taal en spel. Het wezen van kunst is jezelf uitdrukken!

Kosten:

Per tweedaagse Arnhem:  particulier: 245,00 zzp’ers: 395,00, bedrijf: 550,00 Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch.
Per tweedaagse Zutphen, Kosten zijn hoger, want de huur van de ruimte is meer, dus meer luxe, en je krijgt een prima lunch!
Part: € 295, ZZP: € 445 Bedrijf: € 590, all-in met lunch, incl btw.
Ik sta altijd open voor overleg wat betreft de betaling, want ik wil dat dit voor iedereen bereikbaar is. 

Workshops In Company. Zorg, onderwijs, overheid. Ook profit-sector. Overal waar mensen met mensen werken.

Bedrijfsmatige trainingen zijn bijvoorbeeld:
* Assertiviteitstrainingen (“Nee’-zeggen is duidelijk maken waar je ‘ja’ tegen zegt),
* Feedforwardtrainingen (positief gericht vanuit het nu),
* Leiderschapstrainingen (Bijv. in gespreksvoering: verzuim, POP, functioneringsgesprekken.)
* Burn-out preventie. (Weten wat je nodig hebt om goed te functioneren.)
* En meer…

Voor onderwijs is het vrijgesteld van btw, wegens mijn CRKBO-verklaring.