Verbindende (Geweldloze) Communicatie

Verbindende Communicatie

Nonviolent Communication, ofwel Geweldloze Communicatie, ofwel Verbindende Communicatie.

Ik ben naast theatermaker en neerlandica ook gecertificeerd trainer in Verbindende Communicatie. Per 1-1-2019 werk ik intensief samen met Vine, Instituut voor Verbindende Communicatie.

geweldloos communiceren, hoe doe je dat?Deze methode komt voort uit de politieke beweging van o.a. Ghandi en Martin Luther King, waarin men verandering tot stand wilde brengen zonder geweld. Marshall Rosenberg (1934 – 2015) heeft dit uitgebouwd tot een interpersoonlijke communicatie-methode, waarvan de basis empathie is.

Alle mensen doen wat ze doen vanuit universele menselijke behoeftes. Het gaat erom zicht te krijgen op deze behoeftes, daarover te communiceren en te zoeken naar manieren die jezelf en anderen niet schaden.

De methode is te gebruiken in elke interpersoonlijke relatie, in de opvoeding, onderwijs, bij mediation, maar ook in bedrijven (zelfsturende teams), instellingen en in de politiek.

Hester geeft vele trainingen en workshops in Verbindende Communicatie. Ook als dagvoorzitter en gespreksleider brengt Hester met de kennis vanuit de Verbindende Communicatie het gesprek op een dieper waardenniveau. Ook zorgt zij dat mensen gehoord worden en elkaar horen.

Helderheid en verbinding, voorbij het herhalen van standpunten. Een goede sfeer met de inhoud op scherp!

Op de volgende pagina’s vind je:

Interactieve lezing, Empathie als breekijzer

Workshops en trainingen

Relatie Check-Ups en mediation

Neem vrijblijvend contact op: hestermacrander@gmail.com of: 06 533 754 23
Prijs in overleg, offerte op aanvraag.