Trainingen

Trainingen

Ik ben naast theatermaker en neerlandica ook gecertificeerd trainer in Verbindende Communicatie. Per 1-1-2019 werk ik intensief samen met Vine, Instituut voor Verbindende Communicatie.

Ik geef vele trainingen en workshops, o.a. in Verbindende Communicatie. Ook als dagvoorzitter en gespreksleider breng ik met de kennis vanuit de Verbindende Communicatie het gesprek op een dieper waardenniveau. Ook zorg ik dat mensen gehoord worden en elkaar horen.

geweldloos communiceren, hoe doe je dat?Belangrijke inspiratiebron is de Verbindende Communicatie (Nonviolent Communication) komt voort uit de politieke beweging van o.a. Ghandi en Martin Luther King, waarin men verandering tot stand wilde brengen zonder geweld. Marshall Rosenberg (1934 – 2015) heeft dit uitgebouwd tot een interpersoonlijke communicatie-methode, waarvan de basis empathie is.

De methode is te gebruiken in elke interpersoonlijke relatie, in de opvoeding, onderwijs, bij mediation, maar ook in bedrijven (zelfsturende teams), instellingen en in de politiek.

Daarnaast geef ik ook meer algemene vaardigheidstrainingen.