Zomerworkshopweken: Verbindende Communicatie en Autobiografisch Schrijven

Zomerworkshops: midweek Verbindende Communicatie en midweek Autobiografisch Schrijven

De derde week van juni en de tweede week van juli, in het midden van het land, op een zeer mooie locatie geef ik twee inspirerende workshops!
Locatie is het heerlijke Koos Vorrinkhuis, in de bossen van Nivon Lage Vuursche, ook niet Nivon-leden zijn welkom. nivon workshops

Midweek 22-26 juni: Verbindende (Geweldloze) Communicatie. 

Vijf dagen om de essentie van de Verbindende Communicatie helemaal met elkaar te leven! Elke dag starten we met een korte mediatie en een zorgvuldige check-in, waarna er een dagworkshop volgt. Thema’s die voorbij komen zijn: je verbinden met jezelf, verbinding vinden met anderen, omgaan met jouw oordelen, je meer verankeren in jouw behoeften, opkomen voor wat jij nodig hebt, ’nee’ kunnen zeggen, ’nee’ kunnen accepteren, omgaan met boosheid, focus op dankbaarheid en nog meer. Je bent zeer welkom in deze midweek met en zonder ervaring in de Verbindende / Geweldloze Communicatie. Het wordt een heerlijke onderdompeling!

Ik ben onder andere gecertificeerd trainer in de Verbindende Communicatie en voorzitter van de Nederlandstalige Geweldloze Communicatiekring. Ik geef hierover vele lezingen en trainingen door het hele land voor allerlei (beroeps)groepen.

nivon workshopMidweek 13-17 juli Autobiografisch Schrijven

Vijf dagen om je onder te dompelen in schrijven in een heerlijk rustige omgeving. We gaan uit van jouw levenservaringen en die gaan we zo omzetten dat het voor anderen betekenisvol is om te lezen. Dat is niet eenvoudig en wat daar voor nodig is, gaan we ontdekken. Schrijven is jezelf lezen’, zegt filosoof en schrijver Allain de Botton. We zullen diverse tekstgenres behandelen: de korte column, het korte verhaal, een blog met foto’s, poëzie en wellicht nog anders. Elke dag een andere ingang en we houden alle schrijfproducten kort, zodat je per dag iets af kunt maken. Ook besteden we aandacht aan: wat is jouw stijl en hoe kun je die unieke stijl versterken?

Ik ben onder andere docent Nederlands, geef al vele jaren cursussen creatief schrijven, ook bij het Nivon.

Verblijf en inschrijving: bij  Het Koos Vorrinkhuis.
Je kunt ook eerst even overleggen met mij: hestermacrander@gmail.com

Tijden: de midweken starten op maandag om 11:00 uur  en eindigen op vrijdag om 17:00 uur.
We hebben elke dag een ruime middagpauze om boodschappen te doen, of even te rusten.

Kosten:
Midweek in juni (laagseizoen) € 74,92, en voor niet leden € 106,52 + de workshop: 195,–
Midweek in juli (hoogseizoen) € 88,12, en voor niet leden € 126,52 + de workshop: 195,–

Prijs is inclusief lakenpakket, excl. eten*. Wel inclusief koffie / thee / versnaperingen tijdens de workshop.
Prijs is op basis van een tweepersoonskamer, wanneer je samen komt.
Je krijgt een kamer alleen voor 5,– meer per nacht, dus 25,– de hele midweek.
Je kunt uiteraard een weekend of dag eraan vastknopen, dan komen de kosten voor die nachten erbij.
Prijzen zijn onder voorbehoud, er kunnen bij het Nivon dingen veranderen.

*De weken zijn op basis van zelf-verzorging. Koken kan in de keuken van het huis. Boodschappen doen coördineren we samen, er zijn een paar kilometer verderop winkels. Er is geen winkel op loopafstand in de buurt, maar we regelen het dus met elkaar. Je kunt in Lage Vuursche op loopafstand ook lekker en eenvoudig uit eten.

Het Nivonlidmaatschap kost 40,– per jaar. Daarmee kan je in alle prachtige Nivon-huizen in het land + het buitenland met korting logeren .