Verdieping Verbindende Communicatie. Jaartraject Levenskunst, of losse tweedaagsen

Verdieping Verbindende Communicatie. Jaartraject Levenskunst. Losse tweedaagsen

Dit seizoen nog een thema2daagsen waar je aan deel kunt nemen als losse tweedaagse: (zie voor de beschrijvingen hieronder.) Persoonlijke kracht: belemmerende kernovertuigingen omzetten in werkende: 28 en 29 juni

Vanaf september 2018 verzorg ik samen met Helmie Willems www.stilts.nl een jaartraject Verdieping Verbindende Communicatie, ‘Levenskunst’. Wij gebruiken onder andere ook creatieve werkvormen -zoals beeldend werken, fysieke oefeningen, spelen met taal en fantasie- om het leren te verdiepen en te verrijken. Het doel is meer verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor de kwaliteit van verbinding met jezelf en anderen. Levenskunst!
Een totaaltraject van zes tweedaagsen, die je -als er plaats is- ook als losse tweedaagsen kunt doen. We sluiten af met een terugkomdag. Een traject van 9 maanden waarin de focus ligt op ontwikkeling, bewustzijnsvergroting en gedragsverandering. Er is tussentijdse intervisie a.d.h.v. opdrachten om te blijven oefenen. Dit jaartraject is geschikt voor ieder die de basiscursus gedaan heeft en bij voorkeur ook nog een algemene verdiepingstweeedaagse. Het kan zijn dat je iets anders hebt gedaan aan persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld Deep Democray, psychologie, Rots & Water, of nog anders. Neem dan even contact op, zodat je de basis van wel gaat kennen. We geven een extra basisdag voor wie daar behoefte aan heeft. De dagen van dit traject vinden op donderdagen en vrijdagen plaats.
Op dinsdagavond 4 september is er een informatie-avond voor wie overweegt het hele traject, of veel ervan te doen.

Je krijgt:

 • Afwisseling in thema, sfeer en aanpak;
 • Theorie, werkmaterialen en veel oefeningen;
 • Delen en leren in en met een groep;
 • Tussentijdse intervisie-bijeenkomsten (kan via internet).Thema’s en data:
 • 4 september: informatie-avond, ‘smaakmaker.’ 19:45 – 21:30 (Aanwezigheid is niet vereist als je het hele traject wil doen.)
 1. 13-14 september: Ontwapenen. Empathie voor jezelf en de ander. Verdieping van empathie om de zorg voor jezelf te verbeteren. Eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten en daarna de ander ondersteunen. Verder gaat het om empathisch luisteren, wat de relatie met anderen snel kan verbeteren. Het wonder van empathisch luisteren!
 2. 4-5 oktober: Win-Win. FeedForward en Onderhandelen. Hoe kun je jezelf uiten, zodat je ook gehoord wordt? ‘Nee’ durven zeggen en een Nee van de ander kunnen horen. Feedback en feedforward kunnen geven en ontvangen. Creëer een situatie waarin ieder wint.   Zie hier een column van Hester over onderhandelen.
 3.  1-2 november: Face! Omgaan met triggerreacties. Wat is jouw primaire reactie op een ongewenste prikkel? Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen? Hoe nuttig is je reflex? Zou je ook op een andere manier kunnen reageren en wat is daarvoor nodig? Zie hier een column van Hester over fight, flight, freezereacties.
 4. 10-11 januari 2019 Gelijk hebben of gelukkig zijn? Over de kracht en schoonheid van bijvoorbeeld boosheid. Inzichten, meer empathie en handvatten bij het uiten en het opvangen ervan. Wat is de functie van schaamte en schuld? Hoe vind je de moed om het anders te gaan doen? Kan je helderder keuzes gaan maken voor jezelf?
 5. 28-29 maart 2019:  Superwomen en Spidermen! Autonomer en authentieker zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen. Houd iets je klein? Waarom reageer je soms zo heftig? Hoe kun je negatieve kernovertuigingen (‘Ik ben niet goed genoeg’) omzetten in positieve?
 6. 9-10 mei: Bruggenbouwen. Verbinding creëren in (werk)situaties en groepen. Constructief met conflicten omgaan of anderen ondersteunen bij conflicten. Praktische tools om meer empathie op de werkvloer of in de samenwerking te brengen. Heldere manieren om iedereen betrokken te houden en tot een besluit te komen waarin ieder wordt gezien en gehoord.
 7. 7 juni. Balansdag: Met een gezamenlijke terugkomdag sluit het traject weer af. Op deze dag gaan we onder meer oefenen met eigen leervragen.

Praktisch: Locatie:  Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur. Er zijn AirB&B’s en Bed & Breakfasts in de buurt + lunchcafé’s op loopafstand. Onze studio ligt op 100 m van Arnhem CS.

Investering:
Kosten hele traject: €1260,- particulier,  €1525,- voor ZZP’er en € 1950,- waar de werkgever betaald.
Kosten per tweedaagse:  particulier: 210,00 zzp’ers: 350,00, bedrijf: 550,00
Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch (Je kunt overigens altijd een voorstel doen wat je zonder problemen kan betalen!)

Inschrijven: Neem contact op via  hestermacrander@gmail.com , info@stilts.nl om je in te schrijven of voor overleg.