Verdieping Verbindende Communicatie. Jaartraject Levenskunst, of losse tweedaagsen

Verdieping Verbindende Communicatie: thematweedaagsen

Je kunt het beste eerste Verdieing 1 doen en daarna kun je meedoen aan de thematweedaagsen. Dat zijn allemaal verdiepingstrainingen in Verbindende Communicatie.  Dit doe ik samen met collega Helmie Willems. Dit is geschikt voor ieder die de Introductiecursus en Verdieping 1 gedaan heeft. Het kan zijn dat je iets anders hebt gedaan aan persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld Deep Democray, psychologie, Rots & Water, of nog anders. Neem dan even contact op, om te kijken of je mee kunt doen.

 Verdieping 1 en 2 kun je ook doen bij Vine in Doorn.

Verdieping 1 :
Deze algemene verdieping duurt ook twee dagen en is hoofdzakelijk gericht op empathie, wat het is en niet is, wat het doet en hoe je het inzet. Het gaat nu meer om het toepassen van Verbindende Communicatie, bijvoorbeeld in lastige gesprekken, zoals nee-zeggen, boosheid opvangen, onderhandelen, feedback geven en ontvangen. We gaan oefenen met allerlei situaties en de principes die je kent uit de introductie toepassen.
Vrijdag 22 en zaterdag 23 Februari
Zaterdag 6 en zondag 7 april
Zondag 16 en maandag 17 juni

Verdieping 2: Thematweedaagsen:

10-11 januari: Gelijk hebben of gelukkig zijn? Over de kracht en schoonheid van bijvoorbeeld boosheid. Inzichten, meer empathie en handvatten bij het uiten en het opvangen ervan. Wat is de functie van schaamte en schuld? Hoe vind je de moed om het anders te gaan doen? Kan je helderder keuzes gaan maken voor jezelf?

28-29 maart:  Superwomen en Spidermen! Autonomer en authentieker zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen. Houd iets je klein? Waarom reageer je soms zo heftig? Hoe kun je negatieve kernovertuigingen (‘Ik ben niet goed genoeg’) omzetten in positieve?

5 en 6 april (vrijdag en zaterdag): Face! Omgaan met triggerreacties. Wat is jouw primaire reactie op een ongewenste prikkel? Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen? Hoe nuttig is je reflex? Zou je ook op een andere manier kunnen reageren en wat is daarvoor nodig? Zie hier een column van Hester over fight, flight, freezereacties.

9-10 mei: Bruggenbouwen. Verbinding creëren in (werk)situaties en groepen. Constructief met conflicten omgaan of anderen ondersteunen bij conflicten. Praktische tools om meer empathie op de werkvloer of in de samenwerking te brengen. Heldere manieren om iedereen betrokken te houden en tot een besluit te komen waarin ieder wordt gezien en gehoord.

5  juni, woensdag, 1 dag. Omgaan met leidinggeven. Veel mensen hebben in hun leven last gehad van leidinggevenden. Hoe doe je dit op een manier dat mensen er blij mee zijn? Hoe pak je deze rol op een zodanige manier op dat je geen angst creëert, maar medewerking? Wat doet leidinggevende zijn met jou? Superinteressant!

13 – 14 juni. Verbindende Communicatie en Creativiteit. Jezelf uitdrukken is een groot verlangen van mensen, evenals ‘jezelf zijn’. In deze tweedaagse verbind je je helemaal met wat er van binnen leeft, alles mag er zijn. Vandaar uit gaan we scheppen, in beeld, taal en spel. Het wezen van kunst is jezelf uitdrukken!

Praktisch: Locatie:  Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur. Er zijn AirB&B’s en Bed & Breakfasts in de buurt + lunchcafé’s op loopafstand. Onze studio ligt op 100 m van Arnhem CS.

Kosten.
Wij staan altijd open voor overleg wat betreft de betaling, want we willen dat dit voor iedereen bereikbaar is. 
Per tweedaagse: particulier: 245,00 zzp’ers: 395,00, bedrijf: 550,00 Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch.
Verdieping 2 bij Vine, Instituut voor Verbindende Communicatie: kosten zijn wat hoger, want de huur van de ruimte is meer en je krijgt een goede lunch! Part: € 295, ZZP: € 445 Bedrijf: € 590, all-in met lunch, incl btw.

Inschrijven: Neem contact op via  hestermacrander@gmail.com , info@stilts.nl om je in te schrijven of voor overleg.