Verdieping Verbindende Communicatie. Jaartraject Levenskunst, of losse tweedaagsen

Verdieping Verbindende Communicatie: thematweedaagsen

Bij wijze van verdieping van Verbindende Communicatie kun je een thema-tweedaagse doen.  Dit doe ik samen met collega Helmie Willems. Sommigen doen alle tweedaagsen, dan is het dus een jaartraject, wat we hebben genoemd: ‘Levenskunst.’

Dit is geschikt voor ieder die de basiscursus VC (of GC) gedaan heeft. Het kan zijn dat je iets anders hebt gedaan aan persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld Deep Democray, psychologie, Rots & Water, of nog anders. Neem dan even contact op, om te kijken of je mee kunt doen.

 

  1. 13-14 september: Ontwapenen. Empathie voor jezelf en de ander. Verdieping van empathie om de zorg voor jezelf te verbeteren. Eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten en daarna de ander ondersteunen. Verder gaat het om empathisch luisteren, wat de relatie met anderen snel kan verbeteren. Het wonder van empathisch luisteren!
  2. 4-5 oktober: Win-Win. FeedForward en Onderhandelen. Hoe kun je jezelf uiten, zodat je ook gehoord wordt? ‘Nee’ durven zeggen en een Nee van de ander kunnen horen. Feedback en feedforward kunnen geven en ontvangen. Creëer een situatie waarin ieder wint.   Zie hier een column van Hester over onderhandelen.
  3.  1-2 november: Face! Omgaan met triggerreacties. Wat is jouw primaire reactie op een ongewenste prikkel? Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen? Hoe nuttig is je reflex? Zou je ook op een andere manier kunnen reageren en wat is daarvoor nodig? Zie hier een column van Hester over fight, flight, freezereacties.
  4. 10-11 januari 2019 Gelijk hebben of gelukkig zijn? Over de kracht en schoonheid van bijvoorbeeld boosheid. Inzichten, meer empathie en handvatten bij het uiten en het opvangen ervan. Wat is de functie van schaamte en schuld? Hoe vind je de moed om het anders te gaan doen? Kan je helderder keuzes gaan maken voor jezelf?
  5. 28-29 maart 2019:  Superwomen en Spidermen! Autonomer en authentieker zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen. Houd iets je klein? Waarom reageer je soms zo heftig? Hoe kun je negatieve kernovertuigingen (‘Ik ben niet goed genoeg’) omzetten in positieve?
  6. 9-10 mei: Bruggenbouwen. Verbinding creëren in (werk)situaties en groepen. Constructief met conflicten omgaan of anderen ondersteunen bij conflicten. Praktische tools om meer empathie op de werkvloer of in de samenwerking te brengen. Heldere manieren om iedereen betrokken te houden en tot een besluit te komen waarin ieder wordt gezien en gehoord.
  7. 7 juni. Balansdag: Met een gezamenlijke terugkomdag sluit het traject weer af. Op deze dag gaan we onder meer oefenen met eigen leervragen.

Praktisch: Locatie:  Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur. Er zijn AirB&B’s en Bed & Breakfasts in de buurt + lunchcafé’s op loopafstand. Onze studio ligt op 100 m van Arnhem CS.

Investering:
Kosten per tweedaagse:  particulier: 210,00 zzp’ers: 350,00, bedrijf: 550,00
Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch
(Je kunt altijd een voorstel doen wat je zonder problemen kan betalen.)

Inschrijven: Neem contact op via  hestermacrander@gmail.com , info@stilts.nl om je in te schrijven of voor overleg.