Jaartraject ‘Levenskunst’, of losse thema-tweedaagsen

Thematweedaagsen 2019 / 2020

Na de introductie- ofwel basistraining kun je verdiepingstrainingen doen. Zie voor verdieping algemeen op de pagina bij de basistrainingen, oefengroepen en verdieping.
De verdiepings-thematweedaagsen staan hieronder, samen vormen ze het jaartraject ‘Levenskunst’. Je kunt de tweedaagsen ook apart doen, dus los van dit traject. Wil je een een heel jaartraject; kijk dan op de pagina 2020 / 2021. Dat start weer in september.
Dit doe ik samen met collega Helmie Willems. Je hebt Helmie en mij wisselend als trainer, dus niet samen. Je ervaart dus twee trainingsstijlen. Helmie en ik hebben als overeenkomst onze professionele creatieve achtergrond, Helmie: theater, dans, schilderen, ik: theater, schrijven, zingen. Er zal een link met creatieve werkvormen zijn. 
Inschrijven of informatie: hestermacrander@gmail.com

Van deelnemers: “Ik heb veel nieuwe aspecten over mezelf geleerd en er zijn dingen op zijn plek gevallen, waar ik al jaren handvatten voor zocht. Ik sta rustiger en sterker in mijn schoenen.”  J. S. Arnhem, januari 2019

“Het was relatief veel oefenen, dat vond ik ideaal. Soms verliest men zich in allerlei wijze theorieën, terwijl het gaat om het ervaren. (…) Ik heb veel van en met de anderen geleerd.“ N. R. Arnhem, april 2019

13 en 14 december: De kracht van dankbaarheid. Ervaar hoe het is om je spoor te gaan verleggen van angst naar liefde, van onzekerheid naar vertrouwen, van stress naar rust, van tekort naar overvloed. 

We gaan ook de waarde ervaren van zowel rouwen, als vieren.

17 en 18 januari: Superwomen en Spidermen! Transformeren van kernovertuigingen. Autonomer en authentieker zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen. Houd iets je klein? Waarom reageer je soms zo heftig? Hoe kun je negatieve kernovertuigingen (‘Ik ben niet goed genoeg’) omzetten in positieve?

14 en 15 februari:  Schatgraven. Creativiteit & Zelf-expressie. Jezelf uitdrukken is een groot verlangen van mensen, evenals ‘jezelf zijn’. In deze tweedaagse verbind je je met wat er van binnen leeft, alles mag er zijn. Vandaar uit gaan we scheppen, in beeld, taal en spel. Het wezen van kunst is jezelf uitdrukken!

20 en 21 maart: Win-Win. Feedforward en onderhandelen. Hoe kun je jezelf (eerlijk) uiten, zodat je ook gehoord wordt? ‘Nee’ durven zeggen en een Nee van de ander kunnen horen. Feedback en feedforward kunnen geven en ontvangen. Creëer een situatie waarin ieder wint. 

24-25 April: Bruggenbouwen. Verbinding creëren.Constructief met conflicten omgaan of anderen ondersteunen bij conflicten. Praktische tools om meer empathie op de werkvloer of in de samenwerking te brengen. Heldere manieren om iedereen betrokken te houden en tot een besluit te komen waarin ieder wordt gezien en gehoord. Een begin maken met bemiddelen / mediaten in conflicten.

16 mei: Terugkomdag voor wie het jaartraject heeft gedaan. Wat heeft het je opgeleverd en hoe ga je verder?

Kosten:
Per tweedaagse: particulier: 245,00 zzp’ers: 395,00, bedrijf: 550,00 Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch

Integratiejaar: Wie dit doet, krijgt de terugkomdag er gratis bij. Dus 6 tweedaagsen + een terugkomdag. Part: 1470,– zzp: 2370,– bedrijf: 3300,– incl btw, materialen, koffie/thee, excl. lunch.

Praktisch: Locatie:  Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur. Er zijn AirB&B’s en Bed & Breakfasts in de buurt + lunchcafé’s op loopafstand. Onze studio ligt op 100 m van Arnhem CS.

Zie voor de planning 2020 / 2021 de aparte pagina!