Verdieping Verbindende / Geweldloze Communicatie. Jaartraject ‘Levenskunst’ / losse tweedaagsen

Na de introductie- ofwel basistraining kun je Verdiepingstrainingen doen. Dit doe ik samen met collega Helmie Willems. Het kan zijn dat je iets anders hebt gedaan aan persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld Deep Democracy, psychologie-opleiding, Rots & Water, of nog anders. Neem dan contact op, om te kijken of je mee kunt doen. Inschrijven of info:  hestermacrander@gmail.com

Van een deelnemer: ‘Ik wil je nog even bedanken voor de training. Weer e.e.a. opgefrist en veel bijgeleerd. Je bent oprecht een grote inspiratie voor me!’

Verdieping  algemeen:
Deze algemene verdieping duurt twee dagen en is hoofdzakelijk gericht op de toepassing van Verbindende Communicatie, waarbij empathie cruciaal is. We gaan oefenen met situaties, en de principes die je kent uit de introductie toepassen. Vrijdag 3 en zaterdag 4 april

Integratiejaar ‘Levenskunst’ september 2019 / juni 2020  
Of keuze uit acht thema-tweedaagsen.

Keuzemenu! Helmie Willems en ik bieden 8 tweedaagse trainingen, 6 hiervan vormen samen een integratiejaar.
Je kunt ook losse thematweedaagsen doen, zonder dat je in het integratiejaar zit.
Wil je het integratiejaar doen, dan kun je dus kiezen uit onderstaande 8 thema-tweedaagsen, of als je een keer ziek bent, of niet kunt, die overslaan. Uiteraard kun je ze ook alle acht doen, dan is het iets duurder.

13 en 14 september: Ontwapenen, empathie voor jezelf en de ander.
Zelfzorg voorop! Eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten en daarna de ander ondersteunen. Meer van jouw potentieel bevrijden door contact te maken met dieperliggende gevoelens en behoeften en door al je oordelen te ‘vertalen’. Daarna met wezenlijke nieuwsgierigheid luisteren naar de ander en die helpen helderheid over zichzelf te krijgen.

18 en 19 oktober: Face! Omgaan met triggerreacties. Herken je primaire reactie op een ongewenste prikkel. Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen en hoe nuttig is deze reflex? Ontdek wat er nodig is om op een andere manier te kunnen reageren. 

15 en 16 november: Gelijk hebben of gelukkig zijn?
 Over de kracht en schoonheid van boosheid en over de functie van schaamte en schuld. Hoe vind je de moed om het anders te gaan doen? Welke behoeften zitten eronder? Kan je helderder keuzes gaan maken voor jezelf?

13 en 14 december: De kracht van dankbaarheid. Ervaar hoe het is om je spoor te gaan verleggen van angst naar liefde, van onzekerheid naar vertrouwen, van stress naar rust, van tekort naar overvloed.
We gaan ook de waarde ervaren van zowel rouwen, als vieren.

17 en 18 januari: Superwomen en Spidermen! Transformeren van kernovertuigingen. Autonomer en authentieker zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen. Houd iets je klein? Waarom reageer je soms zo heftig? Hoe kun je negatieve kernovertuigingen (‘Ik ben niet goed genoeg’) omzetten in positieve?

14 en 15 februari:  Schatgraven. Creativiteit & Zelf-expressie. Jezelf uitdrukken is een groot verlangen van mensen, evenals ‘jezelf zijn’. In deze tweedaagse verbind je je met wat er van binnen leeft, alles mag er zijn. Vandaar uit gaan we scheppen, in beeld, taal en spel. Het wezen van kunst is jezelf uitdrukken!

20 en 21 maart: Win-Win. Feedforward en onderhandelen. Hoe kun je jezelf (eerlijk) uiten, zodat je ook gehoord wordt? ‘Nee’ durven zeggen en een Nee van de ander kunnen horen. Feedback en feedforward kunnen geven en ontvangen. Creëer een situatie waarin ieder wint. 

24-25 April: Bruggenbouwen. Verbinding creëren.Constructief met conflicten omgaan of anderen ondersteunen bij conflicten. Praktische tools om meer empathie op de werkvloer of in de samenwerking te brengen. Heldere manieren om iedereen betrokken te houden en tot een besluit te komen waarin ieder wordt gezien en gehoord. Een begin maken met bemiddelen / mediaten in conflicten.

16 mei: Terugkomdag voor wie het integratiejaar heeft gedaan. Reflectie: wat heeft het je opgeleverd en hoe ga je verder?

Kosten:
Per tweedaagse: particulier: 245,00 zzp’ers: 395,00, bedrijf: 550,00 Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch

Integratiejaar: Wie dit doet, krijgt de terugkomdag er gratis bij. Dus 6 tweedaagsen + een terugkomdag. Part: 1470,– zzp: 2370,– bedrijf: 3300,– incl btw, materialen, koffie/thee, excl. lunch.

Praktisch: Locatie:  Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur. Er zijn AirB&B’s en Bed & Breakfasts in de buurt + lunchcafé’s op loopafstand. Onze studio ligt op 100 m van Arnhem CS.